Tip: Bespaar op je verzekeringen met Deck

Verzekeringen: het is één van de zaken waar ik (en ik denk menig Nederlander) het liefst zo min mogelijk geld aan uitgeeft. Ik verdiep me dan ook regelmatig in de nieuwe mogelijkheden die er zijn om te besparen op vaste lasten zoals verzekeringen en abonnementen. Want als je daar op kunt besparen, houd je meer geld over voor de écht leuke dingen in het leven, zoals reizen, etentjes buiten de deur en andere leuke uitjes met vrienden of familie.

En dat is precies wat ik met mijn blog The Budget Life wil bereiken: tips geven zodat je meer met minder geld kunt doen.

Goed, terug naar die verzekeringen. Een gemiddelde Nederlander met auto die in een koop- of huurhuis woont, heeft meestal te maken met de volgende verzekeringen:

Zorgverzekering
Aansprakelijkheidsverzekering
Inboedelverzekering
Opstalverzekering
Autoverzekering
Reisverzekering
Wanneer je aanspraak wil maken op één van deze verzekeringen, betaal je vaak in eerste instantie eigen risico. Dat betekent dat je in het geval van bijvoorbeeld ziektekosten, schade aan je auto of inbraak bij elk uniek geval eerst zelf een paar honderd euro betaalt en dat de rest wordt vergoed door je verzekering.

Hoe hoger je eigen risico, hoe lager de premie vaak is die je elke maand betaalt. In Nederland is 75% van de claims die wordt gedaan bij verzekeringsmaatschappijen onder de €1.000. Een kapotte zonnebril tijdens de vakantie, een krasje op de deur van je auto of een gebroken telefoonscherm, zijn voorbeelden van die kleine claims.

Hoe vaker er kleine claims worden ingediend en hoe vaker een verzekeringsmaatschappij een bedrag hiervoor moet uitkeren, hoe hoger de premies zijn. En dat terwijl je die kapotte zonnebril misschien in the end veel beter zelf had kunnen vergoeden als daar een lagere premie tegenover had gestaan.
Alleen ‘grote pech’ laten verzekeren
Dat kan dus anders, dachten de oprichters van Deck. Bij Deck verzeker je je alleen voor ‘grote pech’. Kleine pech betaal je zelf. En doordat je die kleine pech zelf betaalt, krijg je bij Deck een lagere premie. En als je zowel je inboedel-, opstal-, auto- aansprakelijkheids- en reisverzekering bij Deck onderbrengt profiteer je ook nog eens van stapelkorting, waardoor je op jaarbasis tot wel 50% goedkoper uit kan zijn bij andere verzekeringsmaatschappijen met lagere eigen risico’s.

Deck werkt samen met Nationale Nederlanden & Unigarant: twee grote spelers op de markt die ervoor zorgen dat de grote claims die worden ingediend door klanten van Deck, betaald kunnen worden.

Kijk, dat klinkt goed. Maar hoeveel goedkoper ben ik in de praktijk écht uit als ik al deze verzekeringen onderbreng bij Deck? En hoe groot/acceptabel is het risico dat ik loop?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *