Zonnepanelen: hoeveel kun je besparen op je energierekening?

Of je nu een huis bezit of niet: je weet ongetwijfeld wat zonnepanelen zijn. Door zonnepanelen op het dak te plaatsen, kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, maar kun je ook flink besparen op je energiekosten. En wie wil dat nu niet?! Het is dat ik een koopappartement heb in een flat, maar als ik een eigen huis had gehad, dan had ik zeker overwogen om zonnepanelen aan te schaffen.

Heb je een koophuis en ben je benieuwd of zonnepanelen kopen interessant is voor jou? In dit blogartikel lees je alles wat je moet weten over zonnepanelen, wat de kosten zijn, hoeveel je kunt besparen en wanneer je je investering hebt terugverdiend.
Wat leveren zonnepanelen op?
Als je besluit zonnepanelen aan te schaffen, dan is dat waarschijnlijk omdat je wil besparen op je energierekening. Je wil dan ook het maximale rendement uit je zonnepanelen halen. Om te berekenen wat je uiteindelijk bespaart met zonnepanelen, moet je rekening houden met de volgende factoren:
Efficiency van de zonnepanelen: hoe hoger de efficiency, hoe meer je kunt besparen. Er zijn zonnepanelen met een efficiency van 17%, maar ook van 15%. Het advies is om voor zonnepanelen te kiezen die een zo hoog mogelijk efficiency hebben.
Capaciteit van de zonnepanelen: hoe hoger de capaciteit van de zonnepanelen, hoe meer energie je kunt besparen. Als je niet goed let op de capaciteit van de zonnepanelen die je aanschaft, kan het zijn dat je het gewenste resultaat qua besparing niet gaat halen. En dat is nu precies wat je niet wil! De capaciteit van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Er wordt aangeraden om te kijken naar de capaciteit per vierkante meter.
Prijs: wij consumenten zijn geneigd om de beste keuze van een aankoop af te laten hangen van de aankoopprijs. De prijs van zonnepanelen is nu juist geen factor die doorslaggevend is voor het kiezen van de beste zonnepanelen. De prijs die je betaalt per Wp is dan weer wél een doorslaggevende factor. Een zonnepaneel van 300 Wp dat €250,- kost,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *